כל מטופל שמקבל לראשונה בחייו שיניים תותבות מתמודד עם כמות גדולה של שאלות. המטופלים מבקשים לדעת איך משתמשים בשיניים? מתי יש להרכיב אותן ומתי להסיר? כיצד מנקים אותן? מה עושים במקרה של שברים? האם התהליך כרוך בכאב ועוד. אם בחרתם רופא מומחה תקבלו מענה לכל השאלות הללו והסברים נוספים.
ד”ר רוסובסקי מקפיד הולך יד ביד עם המטופלים, מסביר את כל השלבים בדרך ודואג להתאים את הציפיות שלהם לתוצאות בשטח.
איך משתמשים בשיניים תותבות?
מתקן התותבות מחליף את מערכת השיניים של האדם, בהתאם לכך יש להרכיב את השיניים בכל שעות היממה. פרט לאסתטיקה חיוניות שיניים תותבות גן לתמיכה בלסת, דיבור ונשימה תקינה. מטופלים שלא מרכיבים את השיניים באופן קבוע עלולים להביא למצב של חוסר התאמה בין התותבת וחלל הפה. חוסר ההתאמה עלול להביא לסיטואציה בה יש לרכוש מערכת שיניים חדשה לחלוטין. הרכבת השיניים פשוטה ואינה כרוכה בכאב, לאחר מספר שימושים הפעולה הופכת שגרתית וטבעית.
ניקוי יומיומי של השיניים
את השיניים התותבות יש לנקות פעמיים בכל יום. התהליך מאוד פשוט, כל שיש לעשות הוא להסיר את המתקן ולצחצח אותו מעל הכיור בעזרת מברשת שיניים ומשחה. במידת הצורך ניתן לרכוש מברשות מיוחדות לניקוי תותבות בבתי המרקחת. אחת לשבוע נהוג לנקות את התותבות בעזרת כדור הניקוי המיוחד. בתום הניקוי אפשר לחזור להשתמש בתותבות ללא כל הגבלה.
תיקון שיניים תותבות מבצעים במעבדות מיוחדות. במקרים בהם נופלת או נשברת שן מתוך המערכת אפשר יהיה לשחזר אותה ולתקן את המערכת ללא כל קושי. במצבים בהם התותבת לוחצת על החניכיים יש לגשת אל הרופא המטפל. אסור בשום פנים ואופן לנסות לעקם את המתקן ולתקן אותו באופן עצמאי.